Funkčná strava
BioBran

Bio Bran je rastlinný polysacharidový výživový doplnok. Daiwa Pharmaceutical, Ltd. vyvinula výživové doplnky, ktoré majú obrannú funkciu pre organizmus. Našou snahou bolo vyrobiť potraviny, ktoré majú vysokú účinnosť, sú stabilné a chutné, a to použitím hemicelulosy, čo je druh ryžových vlákninových otrúb.

1. OBJASNENIE VÝVOJA A FUNKCIE BIO BRAN-u

  • Zmeny v hodnoteniach kvality potravy

    Súčastné štúdie zaoberajúce sa stravou a výživou stanovujú hodnotu jedla podľa funkcie - to znamená podľa úlohy ktorú poskytujú počas rôznych psychologických cyklov, trend ktorý postupne objasňuje vplyv jedla na zdravie. Zatiaľ čo jedlá, ktoré poskytujú výživu a sú chutné sú tradične považované za zdraviu prospešné, posledné výskumy jasne naznačujú, že potrava poskytuje aj iné významné funkcie, ktoré podporujú zdravie.
  • Vzostup civilizačných chorôb

    V súčastnej dobe pokročilé metódy spracovania potravín majú za následok, že sa zvýšila konzumácia rafinovanych potravín ako je rafinovaná ryža alebo rafinovaná múka. Spracovávanie potravín, aby bola zabezpečená lepšia chuť jedla, rafinované diétne zložky majú za následok zvýšenie výskytu chorôb ako hyperlipidemia, cukrovka, rakovina hrubého čreva, ischémia srdca, čo sú všetko choroby, ktoré predstavujú hrozbu.
  • Objavy a výskumy, zaoberajúce sa úlohou diétnych vláknin

    I napriek tomu, že moderné spôsoby rafinovania potravy odstránia vlákninu a iné nestráviteľné zložky, a keďže tieto zložky majú za následok potlačenie chuti, posledné štúdie poukázali na to, že takéto vlákniny sa dávajú do spojitosti z dobrým zdravím. Namiesto toho vlákniny udržujú rovnováhu vnútorného prostredia a majú terapeutickú úlohu.
    Po dôkladných analýzach diétnych vláknin sme úspešné vyvinuli Rastlinný polysacharid "Bio Bran". Tento produkt sa skladá hlavne z diétnej vlákniny získanej z nespracovaných látok, ktoré sú hlavnou zložkou každodennej stravy v Japonsku.

2. FYZIOLOGICKÉ ÚČINKY DIÉTNEJ VLÁKNINY

  • Zlepšený lipidový metabolizmus (účinok na znižovanie cholesterolu)

    Výskumy potvrdili, že diétna vláknina znižuje celkovú hladinu cholesterolu zabraňovaním opätovného pohlcovania cholesterolu v črevnom systéme a redukovaním LDL- cholesterolu (škodlivý cholesterol ) prostredníctvom zvýšenia jeho vylučovania.
  • Zlepšenie metabolizmu cukru

    Výskumy potvrdili, že diétna vláknina znižuje celkovú hladinu cholesterolu zabraňovaním opätovného pohlcovania cholesterolu v črevnom systéme a redukovaním LDL- cholesterolu (škodlivý cholesterol ) prostredníctvom zvýšenia jeho vylučovania.
    • Diétna vláknina potláča zvýšenú hladinu cukru v krvi po jedle. Toto umožňuje zredukovať dávku inzulínu.
    • Diétna vláknina redukuje kolísanie hladiny cukru v krvi. Toto umožňuje ľahšie kontrolovať hladinu cukru v krvi.
  • Inhibícia toxických účinkov nebezpečných substancií nájdených v jedlách
    (prevencia voči karcinogénom)

    • Diétna vláknina absorbuje a eliminuje nebezpečné substancie.
    • Diétna vláknina napomáha prenosu takýchto substancií cez zažívací trakt a potláča ich absorbovanie.
    • Diétna vláknina zabraňuje dráždeniu steny zažívacieho traktu, zapríčinené nebezpečnými substanciami.
  • Výhody posilnenia obranného imunitného systému

    Významné číslo nestráviteľných polysacharidov odvodených z húb má využitie pri liečbe rakoviny. Sú to polysacharidy ako Lentinan získaný z hríbu Shitake, Krestin z hríbu Kavaratake a Sizofiran získavaný z hríbu Suehirotake. Sú to zložky bunkových stien hríbov, ktoré sú využite ako súčasť jedla, a slúžia ako forma diétnej vlákniny.

3. TRÁVENIE A METABOLIZMUS DIÉTNYCH VLÁKNIN

Diétna vláknina prechádza cez žalúdok a tenké črevo z väčšej časti nestrávená, aby následne bola čiastočne rozkladaná baktériami a absorbovaná do hrubého čreva. Diétna vláknina má psychologické účinky, ktoré zlepšujú metabolizmus lipidov a cukru a redukujú toxicitu nebezpečných zložiek v jedle. Jednou z významných charakteristík diétnej vlákniny je, že prechádza cez črevný trakt nestrávená. Aby diétna vláknina poskytovala imunosti,ulačné účinky, je nevyhnutné aby bola absorbovaná do krvi a prišla do styku s bunkami, zodpovedajúcimi za imunitu ako lymphocity a makrofágy. Podstata modernej vedy o výžive hovorí, že zložky jedla nie sú významné len tým, že sú súčasťou jedla. Ich význam je v ich funkcii s telom. Tento istý princíp platí aj pre diétne vlákniny. Nie je vždy pravdou, že vláknité materiály, ak sú prijímané vo forme potravy, podporujú imunologicky systém. V mnohých prípadoch je ich účinok oveľa slabší ako sa očakáva. Potrebujeme vyselektovať materiály pozostávajúce z molekúl, ktoré sú čo najmenšie. Bio Bran obsahuje 30 000 - 50 000 molekulárnu váhu hemicelulozy ryžových otrúb ako hlavný materiál.

Trávenie, vstrebávanie a funkcia diétnych vláknin

Bio Bran vnikne do tela nestrávený. Proteíny sú strávené v žalúdku a v dvanástorniku, transformované na peptidy a aminokyseliny, ktoré sú následne absorbované v tenkom čreve. Bio Bran je absorbovaný v tenkom čreve v nestrávenej forme a vstrebáva sa tu do krvi aby stimuloval NK bunkovu aktivitu a makrofágy. Diétna vláknina prechádza cez hrubé črevo vylučovaná bez toho, aby bola strávená alebo absorbovaná.

4. BIO BRAN - deriváciou vypracovaná diétna vláknina

Zložky nachádzajúce sa v jedle nemajú vždy presne definovanú funkciu. Diétna vláknina sama o sebe nemá vplyv na imunologicky systém. Je to spôsobené obtiažnosťou absorbovania molekúl a nedostatkom reaktivity molekúl. Avšak vieme ako zvýšiť reaktivitu imunologického systému produkciou derivátu spracovaním, ktoré zníži molekulárnu váhu. Hlavná zložka Bio Bran-u je zložená z pomerne malých molekúl, ale jej imunomodulačná funkcia je slabá. Snažili sme sa vyrobiť látku so silnými imunomodulačnými účinkami a to vykonaním čiastočnej degenerácie použitím enzýmu carbohydráza.

Charakteristika

Bio Bran je polysacharidový celok vyrobený z hemicelulosy, ktorá sa nachádza v otrubách ryže, aktivovanej carbohydrásou v kultivovanej tekutine pestovaním mycélia z hríbu Shiitake (Lentinus edodes,Húževnatec jedlý).
Je vyrobený vo forme prášku, ktorý má charakteristickú príchuť.
Tento prášok má nízku hydroscopicitu a je ľahko rozpustný vo vode.
Vysoko aktívnu a stabilnú, hlavnú zložku arabinoxylan, je možné nepretržite získavať a to enzýmovou reakciou za stálych podmienok.

Dávkovanie

Bežná dávka pre dospelého: 500 – 1000 mg denne.
Odporúčané dávkovanie na výraznejšiu podporu je 1-3 g na deň.

Forma použitia

Tabletky, granule, mäkké kapsule, a vo forme prášku.

Vykonané štúdie

  • UCLA / DREW Univerzita
  • Chiba Univerzita
  • Ženská Kobe škola
  • Jichi Škola Medicíny
  • Nihon Univerzita
  • Kyushu Univerzita
  • Nagoya Univerzita
  • Kyoto Univerzita
  • Toyama Univerzita Medicíny
  • Kawasaki Univerzita Medicíny, atď.

Bibliografia

Ghoneum M., 1998. Zlepšenie ľudskej NK bunkovej aktivity účinkom modifikovaného arabinoxylanu z ryžových otrúb [ MGN-3 ], INT.IMUNOTERAPIA XIV [2] 89-99.

Ghoneum M., 1990. Anti HIV aktivita MGN-3, aktivovaný arabinoxylan z ryžových otrúb, in vitro, BBRC 243, 25-29.

Ghoneum M. & A . Jewwet, 2000. Produkcia TNF__ a IFN__ a periférnych krvných lymfocitov pomocou MGN-3, modifikovaného arabinoxylanu z ryžových otrúb, Objavenie a prevencia rakoviny. In press

Ghoneum M. & R. Obitsu, 1998. Koganryoku, Shufunotomo Sha, Tokyo, Japonsko

Obitsu R. & O . Nagasawa, 1999. Arabinoxylan, JITSUGYO NO Nihon sha, Tokyo, Japonsko

Ohara I., Onai K. & H. Maeda, 1999. Modifikované ryžové otruby, MGN-3, zlepšujú prípustnú odchýlku cukru v NIDDM dospelých potkanov, ktorým je podaný streptozotocin pri narodení. Časopis Americkej Univerzity výživy. Ročník 18, Číslo 5, Abstrakt 108, 549.

Ohara I., Tabuchi R., & Onai K., 2000. Účinky modifikovaných ryžových otrúb na sérove lipidy a uprednostenie chuti pri streptozotocinom infikovaných potkanov z cukrovkou. "Výskum výživy. Ročník 20. Číslo 1. strana 55-68.

Tsurumi T. & S. Sugano, 1997. Nanbyo wo iyasu meneki ryoho, Kosaido Publikácia, Tokyo, Japonsko.