"natto NKCP" je výživový doplnok, ktorý obsahuje presnú dávku proteínov produkovaných natto baktériami (Bacillus subtilis natto).
Z tohto výsledného produktu boli špeciálnym procesom výroby odstránené bakteriálne zvyšky tiel natto baktérií, zvláštna vôňa i chuť a zároveň i vitamín K , ktorý podporuje zrážanie krvi. Tento potravinový doplnok je veľmi bezpečný, nemá žiadne nežiadúce účinky čo bolo dokázané v testoch toxicity na akútne a subakútne ohrozenie. Boli vykonané testy na antigénne zložky podkožnou a vnútrožilovou aplikáciou a testy mutagenity a bola tak dokázaná jeho absolútna bezpečnosť.
Natto je tradičná japonská potravinárska surovina. Je to fermentovaná sója, ktorá sa používa v japonskej kuchyni a v tradičnej medicíne už dlhé storočia. Využíva sa pritom jej jednoznačný trombolytický účinok. Výrobok má charakteristický zápach, spôsobený prítomnosťou Vitamínu K 2. Pre tento zápach bolo donedávna jeho masové využitie obmedzené. Taktiež nestabilita mikroorganizmu a jeho produktov zabraňovala vytvoreniu štandardných prípravkov z neho.
Japonská farmaceutická firma Daiwa Pharmaceutical, Co., Ltd z produktu Natto vyrobila patentovanou metódou prípravok NattoNKCP, pri ktorom sa podarilo odstrániť všetky spomínané nedostatky.
Registrácia MZ SR - Hlavný hygienik SR HH SR-3934/2004_HŽPP/Ht
Ďalšie podrobnosti o prípravku nájdete na
www.jafra.gr.jp
www.daiwa-pharm.com
Pre zdravý krvný obeh je dôležité znížiť viskozitu krvi, zabrániť spomaleniu toku krvi, čím sa zníži možnosť vzniku krvenj zrazeniny (trombu). Tieto podmienky je vhodné udržiavať pri mnohých stavoch:
Pre udržanie zdravého krvného obehu sa odporúča užívať jednorázovo 1 tableta NattoNKCP denne. Pri nutnosti výraznejšie podporiť krvný obeh sa užívajú 2 tablety denne. Vhodné je užívať večer pred spaním. Súčasne s nattoNKCP nie je vhodné užívať ďalšie prípravky na podporu krvného obehu.
Pretože NKCP je hygroskopický prášok, nevystavujte ho teplu a vysokej vlhkosti a uistite sa , že obaly sú tesne uzavreté.